Wrapy na ciepło

Wrapy na ciepło z fasolą

To bardzo szybkie danie. Tortille mamy już usmażone i czekają na swoja kolejkę w lodówce.
Wykonanie zajmie nam  około pół godziny bo tyle gotują się warzywa. Dłużej chyba trwa mycie i krojenie.
Zanim warzywa się podduszą, doprawimy je to możemy grzać wrapy i przygotować sosy i sałatki.
Farsz, który dziś podaję to propozycje i dowolnie można sobie eksperymentować ze smakami.
Ważne aby z warzywami było jakieś strączkowe warzywo.

 

 

 

Co potrzeba:
na sos warzywny do napełnienia 4 wrapów:
2 czerwone cebule
puszka białej fasoli
2 średnie cukinie
duża czerwona papryka
4 pomidory
mały słoiczek koncentratu pomidorowego

Co robić?
Na oleju rzepakowym podsmażamy warzywa, wrzucając je po kolei a na końcu pomidory.
Nigdy nie obieram pomidorów ze skórki bo po pierwsze domownicy mogą ją jeść i nikomu nie szkodzi,
po drugie żal mi tych witamin w skórce a po trzecie duszona jest tak miękka, że jej nie czuć.
Doprawiamy i wsypujemy zioła jakie lubimy. Do dań z fasoli pasuje cząber więc jak ktoś ma to jak najbardziej można.
Na końcu dodajemy koncentrat, który nam całość zagęści. Podgrzewamy wrapy, napełniamy farszem i zawijamy.
Można posypać serem lub polać sosem. Można jeść same lub z ulubioną sałatką. Można też zawinąć jak pakiecik i zabrać do pracy.

Smacznego dnia!