Wrap z marchewką
Wrap z marchewką
Dość nietypowe składniki znajdują się w tym wrapie ale w sumie dają naprawdę fajny smak.
Marchewka i marynowany imbir to trochę orientu, soja to porcja białka i razem z listkami roszponki i marynowanej, słodkiej papryki tworzą ciekawe połączenie.
Znowu zachęcam do tworzenia własnych kompozycji a moja podpowiedz niech będzie tylko inspiracją.
Co potrzeba?
placki tortilli
marchewka
serek śmietankowy
liście roszponki
papryka marynowana
imbir marynowany
soja przyprawy
Co robić:
Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach i lekko posolić. Odstawić na chwilę aby zmiękła i mocno wycisnąć z soku.
Zmieszać z serkiem i pieprzem.
Rozsmarować na placku. Na to układać według uznania pozostałe składniki.
Ciasno zwinąć w rulon i owinąć w folię.
Schłodzić około godziny i kroić w grube plastry.
Słodka marchewka świetnie smakuje z marynowanymi warzywami i równoważy ich ostry smak.
Zamiast roszponki można dać rukolę ale nie wiem jak by gorycz rukoli sprawdziła się z pozostałymi składnikami.
A może dobrze?
Jeśli ktoś spróbuje to proszę o opinie.
Smacznego dnia!