Papryki z serem i warzywami

Papryki z serem i warzywami

Na kolację czy na śniadanie są znakomite, szczególnie w czasie upałów.
Zrobienie tego dania to dziecinnie prosta rzecz a dobra niebywale.
Ja wybrałam dziś papryki jasne, żółte, u nas mówi się na nie igołomskie bo uprawia je się w Igołomii, zagłębiu paprykowym.
Są chrupiące, słodkie, grube i pyszne. Nadziewamy według uznania tym co lubimy.
Zaletą też jest to, że możemy przygotować je wcześniej a potem zabrać do pracy lub poczęstować wyjętymi z lodówki, gości.

Co potrzeba?

 

papryka
pomidory
ogórki
czosnek
cebulka zielona
twarożek
bryndza
przyprawy

Co robimy?

Odcinamy kapelusz papryce i wyciągamy z niej wnętrza. Nie solimy bo puści sok i rozrzedzi nadzienie.
W misce mieszamy składniki farszu. Celowo nie podaję ilości bo to zależy ile chcemy zrobić.
Podpowiem tylko, że na 5 papryk użyłam opakowanie serka i bryndzy.
Jeśli ktoś nie lubi bryndzy to można zwiększyć ilość serka ale ona nadaje tym faszerowankom dobry smak.
Solimy, pieprzymy i nadziewamy.

Smacznego dnia!